Büyümenin Anahtarı: Persona Non Grata...

Büyümenin Anahtarı: Persona Non Grata...

Fitch Ratings, son Global Perspective analizinde uluslararası göçle ilişkili politik baskıların birçok gelişmiş ekonomide belirgin olduğunu belirterek bunun olumsuz orta vadeli ekonomik sonuçlara neden olabilecek politika  değişikliklerine yol açma riski taşıdığını vurguluyor. Fitch'in 'Göçsüz bir dünya' başlımlı raporunda şu görüşler dile getiriliyor:

 

"Görünüşte mevcut işlerin devam etmesi için alınan koruyucu önlemler ve yerel çalışanlara daha iyi ekonomik fırsatların teşvik edilmesi, zayıf büyümeye ve zamanla ulusal gelir düzeyinin düşmesine neden olma ihtimali daha yüksek. ABD ve İngiltere de dahil olmak üzere bir dizi gelişmiş ekonomi, çalışma çağındaki nüfustaki düşüşlerden ve daha yavaş büyümeden kaçınmak için önümüzdeki yıllarda göçmen kabulune devam etmeye bağımlı olacak.

 

2050 yılına gelindiğinde, dünyanın çalışma çağındaki nüfusu %26 oranında artması bekleniyor. Gelişmiş ekonomilerde (BM açısından yüksek gelirli ülkeler), çalışma çağındaki nüfus göçle %5 oranında ve göçsüz %15 oranında azalacak. Temel durumdaki uzun vadeli büyüme umutları zaten zorlayıcıdır ve göçün azalması halinde daha da zayıf olacaktır."

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç