Fransız Adayın Euro Karmaşası...

Fransız Adayın Euro Karmaşası...

Fransa'da aşırı solcu cumhurbaşkanlığı adayı Jean-Luc Melenchon, bildirgesinde yer alan ifadelerin tersine euronun artık "kabul edilebilir" seviyelerde olduğunu ve daha fazla devalüe edilmeye ihtiyacı olmadığını belirtti.

 

Bildirgesinde bazı analist ve döviz işlemcilerinin kafasını karıştıran bir ifade kullanarak "Euro'yu Dolar'a karşı ilk zamanlardaki seviyesine devalüe etme" sözü veren Melenchon, bunun Fransa'nın Avrupa Birliği'ne üyelik şartlarının yeniden görüşülmesinde yer alacağını söylemişti. Kafa karışıklığının nedeni Euro'nun 1999 yılında dolar karşısında ilk işlem görmeye başladığı zamanlarda 1.17 dolar seviyesinde olmasıydı. Şimdi ise 1.07 Dolar'da. Dolayısıyla Euro'nun orjinal seviyelerine dönmesi yüzde 10 değer artışı ve 2015'ten bu yana görülmeyen seviyelerden işlem görmesi demek.

 

Melenchon'un ekonomi sözcüsü, Reuters'a e-posta yoluyla yaptığı açıklamada, "Euro, Dolar karşısında kabul edilebilir bir seviyeye döndü. Bu cümle, euro aşırı değerli olduğu zaman geçerliydi" dedi.

 

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç