images/pariteler/pariteicon_12.svg

USDTRY Paritesi Merkez Bankalarıyla Yükseldi…

USDTRY Paritesi Merkez Bankalarıyla Yükseldi…

Bugün Türkiye tarafında Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya, turizm gelirlerindeki düşüş ve 15 Temmuz darbe girişimi etkisiyle kısa vadede ekonomide bir ivme kaybının görüldüğünü belirtirken, politik ve ekonomik önlem ve teşviklerle güçlü ekonomik temellere ekstra destek sağlandığını belirtti. Ülkede son çeyrekten itibaren toparlanmanın başlamasını beklediklerini açıkladı. Finansal koşulların hala sıkı olduğunu belirten Çetinkaya, enflasyon risklerine dikkat ederek ekonomik dengeleme sürecini gözettiklerini belirtti. Bugün konuşan FED Başkanı Yellen ise faiz oranlarını artırmak için belirli bir zaman çizelgesi olmadığını belirtirken, istihdam piyasasının sürdürülebilir düzeyin üzerinde olduğunu açıkladı. Enflasyonda henüz istenilen toparlanmanın görülmediğin belirten Yellen, işsizlik oranı ve kredi piyasası hakkında olumlu görüşte olduğunu yeniledi. Gün içerisinde diğer bölgesel FED başkanları da açıklamada bulundu. ABD tarafında ayrıca Dayanıklı Mal Siparişleri verisi beklentilerin üzerinde gelirken, çekirdek veri beklentilere paralel %0.4 düştü. FOMC üyelerinden 20.30’da Evans, 23.35’de Mester, 02.15’te ise George konuşacak.

10 günlük üssel hareketli ortalamadan aldığı destekle yükselişini sürdüren USDTRY paritesi toparlanarak 2.9900 seviyesine kadar yükseldi. Buradan ise bir miktar kar satışı görerek 2.9850 seviyelerine geriledi. 2.9700 seviyesinin üzerinde kalındıkça USDTRY paritesinde yükselişler adına pozitif bir destek devam edebilir. Bu durumda ilk aşamada 2.9900, devamında 3.0000 seviyeleri önemini koruyor. Geri çekilmelerde ise 2.9700 ve 2.9600 seviyeleri takip edilebilir. RSI göstergesi yükselişini sürdürüyor.

Destekler: 2.9700 – 2.9600 – 2.9500

Dirençler: 2.9900 – 3.0000 – 3.0500




ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç