Albayrak:Türk Akımı Ve 3. Nükleer Santral İçin Tarih Verdi...

Albayrak:Türk Akımı Ve 3. Nükleer Santral İçin Tarih Verdi...

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, "3. nükleer santral için 2017'de adım atmak istiyoruz" dedi.

Albayrak, "Türkiye'de yerli ve yenilenebilir kaynaklar üzerinde ciddi bir potansiyel var. Yükselerek giden bir yerlilik şartı, hücre dediğimiz modüle kadar ki kısımda yetişmiş özgüvenli tahsili mükemmel gençlerden oluşan bir yöntem uyguladık. Bana en uygun elektriği alacağız" dedi.Bakan Albayrak, "Bugün yenilenebilirde ödediğiniz rakamın çok çok daha iyisini bulabileceğiz. Sonraki adımlarda ise 2017'nin ilk çeyreğinde aynı modeli rüzgar için yapacağız. Yoğun takip ediyoruz. Hem ucuz hem temiz enerji istiyoruz. İhale ile birlikte güneş ve rüzgar enerjisinde adım atacağız"şeklinde konuştu.

Bakan Albayrak, "2014 yılından itibaren başlayan süreçten bahsediyoruz. Türk Akımı, Güney Akımı... Özellikle Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan krizden sonra hızlanan bir süreçten bahsediyoruz. 2019'da Rusya ve Ukrayna arasında kontrat sona eriyor. Rusya yeni alternatif geliştirerek yeni bir proje ortaya koydu. Türk Akımı'nın Türk ayağı kadar Avrupa ayağı da var. Çok önemli projelerle karşı karşıyayız. 24 Kasım 2015 öncesinde her iki tarafın iradesine dayalı belli yol katetmişti. 7-8 aylık problemli bir dönemden sonra haziran sonrasında ilişkilerin normalleşmesi, kendilerinin Türkiye'ye gelmesi ile bir mütabataka vararaK önemli bir noktaya geldik" şeklinde konuştu.

 

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç