images/pariteler/pariteicon_2.svg

EURUSD Paritesinde Tepki Alımı…

EURUSD Paritesinde Tepki Alımı…

Bugün EURUSD paritesinin öğleden önce bu kadar sert yükselişine katkı sağlayan bir veri akışı yoktu. Fakat dün konuşan Draghi’nin şahin sayılabilecek açıklamaları, özellikle faizler konusunda, EURUSD paritesini Euro lehine destekledi. Bununla birlikte TSİ 17:00’da açıklanan ABD Yeni Konut Satışları verisinin beklentilerin altında kalması EURUSD’de öğleden önce gelen alımları destekledi. Almanya tarafında açıklanan Tüketici Güveni’nin beklentilerin altında kalması ve ABD Hizmet PMI’ının beklentileri aşması ise paritedeki yükselişleri bir miktar sınırladı.

Daha önceki analizlerimizde 1.0900 seviyesinin EURUSD paritesinde önemli olduğunu belirtmiştik. Nitekim parite bu seviyeden tekrar bir tepki alımına yöneldi. Fakat yönün yukarı döndüğünü iddia edebilmek için henüz erken. Bu bir kısa süreli tepki alımı olabilir. 10 günlük üssel hareketli ortalamanın altında baskılanma sürdükçe paritede yükselişler güç kazanamayabilir. Ayrıca 1.0900 seviyesinin altında tutunulması baskılanmayı tekrar gündeme getirebilir. MACD göstergesinde sınırlı bir toparlanma görülüyor.

Destekler: 1.0860 – 1.0820 – 1.0800

Dirençler: 1.0960 – 1.1000 – 1.1050


 

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç