pariteicons_f41.png

Crude-Ham Petrolde Satış Baskısı Sürüyor

Petrolde yaşanan son gelişmelerle eylül ayı toplantısı sonrası oluşan pozitif havanın bozulduğunu söyleyebiliriz. Özellikle arz kısıntısına yönelik Irak petrol bakanının kendilerinin de muaf tutulmak istediğine yönelik açıklaması, 28-29 Ekim tarihinde yapılması planlanan ön görüşme toplantısı öncesi petrolde satış baskısını arttırdı.  Rusya OPEC Temsilcisi Voronkov’un üretimi kısmanın kendileri için bir seçenek olmayacağını ancak mevcut seviyelerde dondurmayı değerlendirebileceklerine yönelik açıklaması, Rusya’nın da uzlaşmacı duruşundan uzaklaştığını gösteriyor. Bugün gelen ham petrol stoklarının -0.553M ile beklentilerin altında, azalış göstermesine rağmen yukarı yönlü atağın sınırlı kaldığını ve belirttiğimiz gelişmelerden kaynaklı satış baskısının devam ettiğini söyleyebiliriz.

Gün içinde 49.00 destek seviyesine kadar geri çekilen Crude petrolde bu seviyenin kırılması durumunda satış baskısı artabilir. Bu durumda 48.45 destek seviyesini takip ediyor olacağız. Olası yukarı yönlü ataklarda ise 50.00-50.15 direnç seviyesi izlenebilir. 50.00-50.15 direnç bandının aşılması  ve üstünde kalıcılık sağlanması halinde yukarı yönlü hareketler güç kazanabileceğini belirtmek isteriz.

Destekler: 49.00-48.45-47.80

Dirençler: 50.00/50.15-50.70-51.00

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç