images/pariteler/pariteicon_14.svg

USDJPY Paritesinde Dolar Değerlenmesi Kar Alımı Getirdi…

USDJPY Paritesinde Dolar Değerlenmesi Kar Alımı Getirdi…

Bugün Japonya’da açıklanan Ulusal Çekirdek Tüketici Fiyat Endeksi, bir önceki dönem %0.2’lik artışın devamında nisanda %0.3 artarak olumlu bir görünüm oluşturdu. St Louis FED Başkanı Bullard da açıklamalarında ABD ekonomisinin son faiz artışından beri verilerinin görece zayıf olduğunu belirtti. Bu da pariteyi baskıladı. Bunun yanında İngiltere’de May’in oy oranını kaybetmesi güvenli liman Yen’e yönelimi artırırken, paritede baskılanmanın sürmesine zemin hazırladı. Bugün açıklanan ABD büyüme revizyonu ve Dayanıklı Mal Siparişleri beklentilerin üzerinde gelince verilerin ardından paritede kar alımları görüldü.

Teknik açıdan bakıldığında bayrak formasyonunu aşağı yönlü kırmasını takiben kar alımına yönelen paritede tam kırılmanın gerçekleşebilmesi için paritenin 111.30 seviyesi altında tutunması gerekiyor. Baskılanmanın devamında ise 111.00 desteği takip edilebilir. Aksi bir toparlanmada ise 111.50 direnci takip edilebilir. 30 birimlik ortalamanın altında seyir pariteyi baskılıyor. Macd göstergesinde baskılanma sınırlı görülüyor.

Destekler: 111.00 – 110.75 – 110.50

Dirençler: 111.50 – 111.70 – 112.50


ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç