images/pariteler/pariteicon_12.svg

USDTRY- TCMB Sonrası Kur Geriledi…

TL, TCMB kararı sonrası  hafta başından bu yana Dolar karşısında yaşadığı kayıpların bir kısmını geri sildi. Merkez Bankası beklendiği gibi faizlerde bir değişikliğe gitmedi ancak açıklama metninde enflasyona yönelik yaptığı değerlendirmede değişikliğe gitti ve hedefler yakalanana kadar sıkı duruşun sürdürüleceği mesajını verdi.Bugün ise yurtiçinde piyasalar Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu  Fitch’in Türkiye not kararını takip edecek.

ABD cephesine baktığımızda ise dün açıklanan  İşsizlik haklarından yararlanma başvuruları beklentilerden iyi gelirken, Philadelphia Fed İmalat endeksi beklentileri karşılayamadı. Diğer yandan Dolar endeksinin yeniden düşüşe yönelmesi de paritedeki düşüşü destekledi.

Teknik açıdan bakıldığında, 3.8380 seviyesinden baskılanan parite düşüş kanalının üst bandı altına çekildi. Paritede düşüş  38.2 fibonacci seviyesi olan 3.7535 bandı üzerinde duraksadı. Paritede bu bandında kırması halinde TL lehine işlemlerin devamı görülebilir. Paritede yeniden yükseliş isteğinin ön plana çıkması durumunda ise 100 birimlik hareketli ortalama olan 3.7920 ve 3.8380 seviyeleri direnç olarak takip edilebilir.

Destekler: 3.7535-3.7280-3.6840

Dirençler: 3.7920-3.8380-3.8880

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç