images/pariteler/pariteicon_42.svg

USDCAD – Dolardaki Baskılanma Paritede Etkisini Gösteriyor…

USDCAD – Dolardaki Baskılanma Paritede Etkisini Gösteriyor…

Bugün yayınlanan ABD TÜFE verisi piyasalarda yakından takip edildi. Yıllık bazda manşet ve çekirdek TÜFE beklentilere paralel gelirken, aylık bazda manşet enflasyon %0.1 seviyesinde gelerek %0.2 olan beklentinin altında kaldı. Piyasada, dünkü ÜFE verisindeki yükselişin TÜFE’ye de yansıması beklenirken veri sonrası Dolar’da baskılanma görüldü. Kanada tarafında açıklanan yeni konut fiyat endeksi de beklentilerin altında kaldı. Petrol’deki baskılanma paritede düşüşleri bir miktar sınırladı.

Teknik açıdan bakıldığında 100 birimlik ortalamanın üzerinde seyir pariteyi destekliyor. Bunun yanında daha önce içerisinde olduğu yükselen takozun üzerinde tutunma da paritede destek unsuru oluşturuyor. Yükselişin sürmesi durumunda ilk aşamada 1.3220 direnci takip edilebilir. Düşüşlerde ise takoz üst bandına denk gelen 1.3150 desteği önem arz ediyor.

Destekler: 1.3160 – 1.3120 – 1.3100

Dirençler: 1.3200 – 1.3220 – 1.3265





ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç