FED Üyelerinden Farklı Açıklamalar...

FED Üyelerinden Farklı Açıklamalar...

31 Temmuz'daki FOMC toplantısı öncesinde, FED Yetkililerinden farklı açıklamalar geliyor. Geçtiğimiz hafta faiz düşürme eğiliminde olan yetkililer konuşurken, en son Boston FED Başkanı Rosengren bu açıklamaların tersine bir beyanda bulundu ve FOMC toplantısında faiz kararı alacakları yönündeki beklentilere karşı çıktı. Rosengren, "Japonya ve Avrupa Merkez Bankalarında olsaydım, faiz indimek akıllıca olurdu ancak bu FED için geçerli değil." dedi.

İngiltere'de Siyası Kriz Yaşanabilir...

İngiltere'de başbakanlığın en güçlü adayı olarak gösterilen Boris Johnson'ın Başbakan seçilmesi durumunda kabinedeki bir çok bakan istifa edeceğini duyurdu. İngiltere'de başbakanlık seçimleri 23 Temmuz tarihinde gerçekleşecek. Eğer Johnson'un başbakan ilan edilirse Maliye ve Adalet bakanlıkları başta olmak üzere bir çok bakan istifa edeceğini belirtti. İstifa sebeplerinin en başında ise, Johnson'un ülkeyi anlaşmasız Brexit'e zorlayacağı oldu.

Ek olarak İngiltere hükümet kriziyle uğraşıyorken, İran ile kriz halinde. Hürmüz Boğazı'nda İran ile yaşanan tanker krizi sonrası anlaşmazlıklar sürüyor.

BOJ Başkanı Kuroda'ya Dikkat...

Veri gündeminin fazla olmadığı haftanın ilk işlem gününde gözler akşam saatlerinde doğru TSİ 18:00'de Japonya Merkez Bankası Başkanı Kuroda'nın Washington'da IMF'nin konferansında yapacağı konuşmada olacak. Son dönemde para politikasını daha da gevşetmeyi tartışan BOJ sebebiyle Kuroda'nın açıklamaları önemli olabilir.

Veri Ajandası:
*10:00 | Türkiye – Tüi̇k Yurt Dışı ÜFE
*17:30 | Türkiye – Hazine Merkezi Yönetim Brüt Borç Stoğu
*18:00 | Japonya Merkez Bankası Başkanı Kuroda’nın Konuşması


ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç