TCMB Enflasyon Raporu ve Toplantı Tutanakları Açıklanacak…

TCMB Enflasyon Raporu ve Toplantı Tutanakları Açıklanacak…

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası geçtiğimiz Perşembe günü Para Politikası Kurulu toplantısı düzenlemiş ve politika faizini %10.25 seviyesinde sabit bırakmıştı. Ancak Geç Likidite Penceresi işlemlerinde uygulanacak faizin 150 baz puan arttırılarak %14.75’e çıkarılması kararlaştırılmıştı.

TCMB, daha önce attığı adımlar sonucunda finansal koşullarda belirgin bir sıkılaşmanın varlığına vurgu yapmıştı. Bu doğrultuda politika faizi sabit kalmakla beraber, likidite yönteminin esnekliğini arttırarak enflasyon görünümünde belirgin bir iyileşme sağlanana kadar likidite tedbirlerinin sürdürülmesine karar verdiğini belirtmişti.

TCMB’nin dün itibariyle Ağırlıklı Ortalama Fonlama Faizi %12.87’den gerçekleşti.

**Politika faizinin sabit bırakılıp, likidite yöntemi esnekliği kapsamında Geç Likidite Penceresi faizinin arttırıldığı bu toplantının tutanakları, gelecek açısından önemli olabilir. Tutanaklar saat 14:00’de açıklanacak.

**Diğer yandan yılın son Enflasyon Raporu, TCMB Başkanı Murat Uysal’ın sunumuyla saat 10:30’da başlayacak. Burada da tahminler, Başkan’ın açıklamaları ve olası bir soru-cevap bölümü dikkatle takip edilmeli.

**Global piyasalarda Covid-19 endişesi son zamanların en büyük korkusuyla gündeme gelirken, bir yandan önümüzdeki hafta gerçekleşecek ABD seçimleri de önemini koruyor.

Piyasaların gergin durmasının bir sebebi ise ABD’deki Covid-19 yardım paketi anlaşmasının 3 Kasım seçimleri sonrasına kalmasıdır. Trump bu konu ile ilgili Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi’yi sorumlu gösterdi.

Veri Ajandası:

*10:00 | Türkiye – Ekonomi Güven Endeksi
*14:00 | TCMB Toplantı Tutanakları
*17:00 | Kanada Merkez Bankası Politika Kararı
*17:30 | ABD – Ham Petrol Stokları

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç