Wall Street Bilançolarında Tesla, Alphabet ve Visa'ya Göz Atalım...

Wall Street Bilançolarında Tesla, Alphabet ve Visa'ya Göz Atalım...

*Tesla’nın hisse başı kazancı beklentilerin oldukça altında gelerek 0.52 $ olarak açıklandı. Gelirlerin de azaldığı belirtildi. Tesla’nın araç satışları ve Çin Pazarı’nın düşüşte olduğu görüldü.
*Tesla’dan gelen açıklamada, gelecek planları arasında 2025’e kadar ucuz arabalar, Cybertruck karları ve otonom sürüş teknolojisi gelişmeleri yer alıyor. Tesla araçlarının yeni otopilot sürümünde de yakın zamanda otoyollarda tamamen “eller serbest” sürüşe olanak sağlanması bekleniyor.

*Alphabet (Google), hisse başı karını beklentilerin üzerinde arttırdı ve 1.89 $ olarak açıkladı. Şirketin arama motoru, reklamlar, bulut ve yapay zeka teknolojilerinde karlı bir büyüme elde ettiği görülüyor. Bununla birlikte şirket temettü, 70 milyar $’lık hisse geri alımı ve %50 net gelir artışı duyurdu. Şirket, 9 Eylül itibariyle kayıtlı hisse sahiplerine 16 Eylül’de ödenecek 0.2 $ temettü açıkladı.

*Visa’nin hisse başına karı ve gelirleri beklentiler düzeyinde kaldı. Post-market seansında hisselerde hafif düşüş görüldü.

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

IKON News' e Üye Ol!

+90

SMS & E-MAIL DOĞRULAMA

Lütfen cep telefonunuza ve e-mail adresinize gönderdiğimiz doğrulama kodlarını uygun alanlara giriniz.

0
Online hesap aç