ABD’de Tarım Dışı İstihdam Beklentilerin Üzerinde Arttı…

ABD’de Tarım Dışı İstihdam Beklentilerin Üzerinde Arttı…

Beklentilerin üzerinde gelen istihdam verileri ekonomiye olan güvenin arttığına işaret ederken, işsizlik oranındaki düşüşün altında yatan sebepler görüntüyü bulanıklaştırıyor.

ABD’li işverenlerin işe alımları hızlandırmasıyla yüzde 4,6 ile son 9 yılın en düşük seviyesine inen işsizlik oranı, FED’in ay sonu faiz artırımına gideceğine yönelik beklentileri iyice netleştirdi. Kasım ayında 178 bin olarak açıklanan tarım dışı istihdam verisi de ekonomiye olan güvenin arttığını gösterdi. Revize edilen Eylül ve Ekim ayı verileri ise daha önce açıklanandan 2,000 daha az istihdam yaratıldığını göstererek, işsizlik oranındaki 0,3 lük düşüşün daha fazla insanın iş bulmasının yanında iş gücüne olan katılımın azalması sonucu gerçekleştiğini gösterdi. Ekonomistlerin beklentileri tarım dışı istihdamda 175 binlik bir artış ile işsizlik oranının değişmeden yüzde 4,9’da kalacağını işaret ediyordu. Beklentilerin üzerinde açıklanan bu verilerin yanında maaş artışının gerilemesi ve ortalama saatlik kazancın yüzde 0,1 gerilemesi ise raporun aksi yönde bir görüntü çizmesine sebep oldu. İşgücüne katılım oranı da geçtiğimiz ay yüzde 0,1’lik bir düşüşle yüzde 62,7’ ye gerileyerek düşük seviyelerde gezmeyi sürdürdü.

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç