Macron'a Parti Dışından Sürpriz Destek...

Macron'a Parti Dışından Sürpriz Destek...

Fransa'nın eski sosyalist başbakanı Manuel Valls, Nisan'da yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminde desteğini kendi partisinin adayına değil, bağımsız aday Emmanuel Macron'a vereceğini açıkladı.

 

Daha önce Macron ile aynı kabinede görev yapmış olan Valls'in saf değiştirmesiyle, Fransa'nın en büyük sol partisinin geleceği hakkında soru işaretleri ortaya çıktı. Valls'ten birkaç gün önce de sosyalist savunma bakanı Jean-Yves Le Drian da Macron'un safına katılmıştı. Valls, ikinci turda Macron'la yarışacak olan aşırı sağcı Ulusal Cephe lideri Marine Le Pen'in seçimi kazanmasını önlemek için elinden gelen her şeyi yapacağını söyledi.

 

Le Pen'in tahminlerden daha yüksek oy alacağını düşündüğünü söyleyen Valls, BFM televizyonuna yaptığı açıklamada, "Riske girmek istemiyorum. Emmanuel Macron'a oy vereceğim" dedi. Anketler, 23 Nisan'da yapılacak birinci tur seçimde Le Pen'in birinci, Macron'un ikinci olacağını, ancak iki ismin yarışacağı ikinci turda Macron'un başkanlığı kazanacağını gösteriyor.

 

Sosyalist Parti'nin adayı Benoit Harmon'un ise, birinci turda beşinci olarak elenmesi bekleniyor. Sosyalist Cumhurbaşkanı François Hollande'ın kabinesinde bakan olan Macron geçen yıl istifa ederek kendi kurduğu "İleri" adlı hareket içinde bağımsız olarak adaylığını koymuştu.

 

Kaynak: Reuters

 

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç