Trump Konuştu...

Trump Konuştu...

ABD Başkanı Donald Trump konuştu. Piyasalar birkaç gündür bu konuşmayı bekliyordu. Konuşma öncesinde de dolarda güçlü değer kazanımları görülmüştü. Buradaki beklenti Trump'ın ekonomiye yönelik ağırlıklı açıklamalar yapması şeklindeyken Trump ters köşe yaparak asıl piyasanın beklediği vergi kesintisi, altyapı harcamaları konularına girmedi. Trump Rusya konusunda hacklenmenin doğru olduğunu fakat Demokratların kendilerini savunamayacak halde olduklarından bilgi sızdırdıklarını belirtti. Cumhuriyatçilere yapılan saldırıların ise geri püskürüldüğünü açıkladı. Buna rağmen Trump, Putin'in kendisini sevmesinin iyi birşey olduğunu belirterek Rusya konusundaki görüşlerinin hack skandalından sonra değişmeyeceğini vurgulamış oldu. Trump Rusya'yla hiçbir çıkarının olmadığını belirtti.


Bunun yanında Trump güçlü istihdam yaratacağına vurgu yaprak "Ben Tanrı'nın yarattığı en çok iş üreten başkan olacağım" açıklamasında bulundu. Trump basın özgürlüğüne saygı duyduğunu belirtse de CNN, Buzzfeed gibi yanlı habercilikleri kınadığını yineledi. Trump ayrıca kendi çağrıları sonrasında Fiat tarafından gelen fabrika kurma adımını överkeni GM'den de aynı adımı beklediğine vurgu yaptı. ilaç sektörü için yeni fiyatlama sistemi getirilmesinin gündeminde olduğunu belirten Trump, vergi beyanı konusunu kimsenin önemsemediğini belirtti. Trump ayrıca işlerini oğullarının yönetecğini açıkladı. Son olrak Trump, IŞİD konusunda mevcut hükümeti sorumlu tuttu.

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç