pariteicons_f11.png

Altın – Güçlenen Dolar Altın’ı Baskılıyor…

Altın – Güçlenen Dolar Altın’ı Baskılıyor…

KCNA raporuna göre Kuzey Kore’nin Guam’a yönelik tehdidini geri çekeceğini belirtmesi, Altın’a olan güvenli liman talebini azalttı. Dolar’da genel bir değerlenme görülüyor. Bu durumda İngiltere enflasyonunun beklentileri verememesi ve Brexit hakkında karşılıklı açıklamaların Euro üzerinde oluşturduğu baskı da etkili oluyor. Bu durum da Altın’ı baskılayan diğer bir sebep olarak görülüyor. ABD’de açıklanan Perakende satışlar verisinin beklentilerin üzerinde gelmesi sonrası Altın’da satışlar derinleşti.

Teknik açıdan bakıldığında Altın’da yükselen kanal içerisinde tutunmanın devam ettiği görülüyor. Bu kanalın alt bandı test ediliyor. Baskılanmanın devam edip kanalın aşağı kırılması durumunda ilk aşamada uzun süreli düşüş bandına denk gelen 1250 desteği önem arz ediyor. 100 birimlik ortalama da Altın’ı destekleyen diğer bir etmen. Macd göstergesinde düşüş devam ediyor.

Destekler: 1266 – 1257 – 1250

Dirençler: 1273 – 1280 - 1292


ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç