Fitch, Gelecekte Global Ekonominin Durumu Hakkında Görüşünü Açıkladı...

Fitch, Gelecekte Global Ekonominin Durumu Hakkında Görüşünü Açıkladı...

Uluslararası kredi derecelendirme kurulu Fitch Ratings, global ekonomik görünüm hakkında düşüncelerini belirli başlıklarda açıkladı.

*2020 yılında global büyüme görünümünde zayıflama olabileceği öngörülüyor.

*Euro Bölgesi'nin büyüme görünümü hayal kırıklığı yaratıyor. Ticaret savaşları ve Çin'in yavaşlama durumu, bu görünümü daha da bozabilir.
*Euro Bölgesi'nin büyüme görünümündeki zayıflama, çekirdek enflasyondaki düşüklük ECB'nin 2020'ye kadar faiz artışında zorlanabileceğini düşündürüyor.
*ABD iş gücü piyasası güçlü kalmaya devam ediyor. Ek olarak ekonomik büyümenin aynı hızla devam etmesi FED'in 2019'da üç faiz artış planını destekliyor.
*OPEC+'ın arz kontrolü uygulaması petrol fiyatlarının orta vadeli görünümünü belirleyebilir. Bu durum Brent petrolü orta vadede 60-65 $ aralığında dengeleyebilir.
*ABD'nin baskılarına rağmen petrol üreticilerinin piyasayı istikrarlı tutmak için belirli miktarda üretim kesintisine anlaşması en muhtemel senaryo
*OPEC toplamının %2'sini oluşturan Katar'ın, birlikten ayrılmasının herhangi bir etkisinin olacağı beklenmiyor.
*ABD'de kayaç petrolü sanayisi, gelecek birkaç yılda global talep büyümesinin ciddi bir oranını karşılamaya yeteceği düşüncesi sürüyor. Kayaç petrol üretiminin durumu, petrol fiyatlarını etkileyebilecek en önemli faktörlerden biridir.

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç