Euro Bölgesi'nde Aylık Enflasyon Tekrar Yükselişe Geçti...

Euro Bölgesi'nde Aylık Enflasyon Tekrar Yükselişe Geçti...

Euro Bölgesi tüketici enflasyonu verileri beklenildiği gibi sonuçlandı. Manşet enflasyon Şubat ayında bir önceki aya göre %0.6 artarken, bir önceki yılın aynı dönemine göre %2.6 arttı. Ocak ayı verileri aylık bazda %-0.4 azalış, yıllık bazda %2.7 artış şekilde açıklanmıştı.

Çekirdek tüketici fiyat endeksi ise bir önceki aya göre %0.7 artarken, bir önceki yılın aynı dönemine %3.1 arttı. Ocak ayı verilerinde aylık bazda %-0.9 azalış, yıllık bazda %3.3 artış kaydedilmişti.

Yıllık veriler 0.2 puan azalış gösterse de aylık bazlı veriler geçen ay gerçekleşen gerilemenin ardından tekrar yükselişe geçti. Enflasyondaki aylık yükselişin en önemli sebeplerinden biri enerji fiyatlarının artış göstererek üretici maliyetlerinin artmasına sebep olması, artan üretici maliyetleri sonucunda bu fiyatlar tüketici kesimini de etkiledi.

Verilerin açıklanması piyasada fazla bir tepki yaratmadı. EURUSD paritesinde hafif yükselişler yaşandı.

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç