Japon Yeni ve Global Borsalardaki Hareketler Dikkat Çekti...

Japon Yeni ve Global Borsalardaki Hareketler Dikkat Çekti...

*Global piyasalarda borsa endekslerinde keskin düşüşler görmekteyiz. ABD vadeli borsa endeksleri Nasdaq eşliğinde yaklaşık %2.5’luk değer kaybına uğruyor. ABD’de Temmuz ayına ait öncü imalat PMI verisinin daralma bölgesine geçmesi, piyasalardaki düşüş dalgasını besledi.

*Japon Yeni’nde yakın zamanın en güçlü değer artışı gerçekleşiyor. Japon borsası Nikkei ise güçlü bir şekilde geri çekiliyor. 31 Temmuz’daki BOJ toplantısı öncesi gerçekleşen bu hareketler, BOJ’un sıkılaşmayı sürdürebileceğine yönelik bir fikir oluşturuyor. Özellikle tahvil alımlarının yavaşlatılması konusu kritik olacaktır.
USDJPY paritesi gün içinde 153.10'un altına sarktı.

*Wall Street bilançoları gündemde. Tesla’nın hisse başı kazancı beklentilerin oldukça altında kaldı ve gerileyerek 0.52 $ olarak gerçekleşti. Bugün borsalarda yaşanan düşüşte bunun da payı olduğunu söyleyebiliriz.
Bu akşam 23.00 sonrası IBM ve Lockheed Martin’in bilançoları takip edilecek.

*Euro Bölgesi ve Almanya’dan gelen PMI verilerinde hem imalat ve hizmet PMI beklentilerin altında kaldı. İmalat tarafındaki güçlü daralma devam ediyor.

*Yurt içi tarafında global piyasaların da etkisiyle BIST100 endeksi günü hafif düşüş ile kapattı ve 11.000’in altına geriledi.


ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

IKON News'e Üye Ol!

+90

SMS & E-POSTA DOĞRULAMA

Lütfen cep telefonunuza ve e-posta adresinize gönderdiğimiz doğrulama kodlarını uygun alanlara giriniz.

0
Online hesap aç