İngiltere'de Güven Sorunu...

İngiltere'de Güven Sorunu...

13 Ekim ve 16 Kasım tarihleri arasında 1.150 İngiliz vatandaşına yöneltilen sorular ışığında hazırlanan anket raporuna göre, İngiliz Halkı’nın hükümet, medya ve iş dünyasına olan güveni sarsıldı.

 

Geçen yılın başında hükümete olan güvenin yüzde 36 seviyesinde seyretmesinin ardından, 2017 başında bu oran yüzde 26 seviyelerine geriledi.

 

Brexit referandumunun ardından gerçekleşmesi ile önem arz eden araştırmada Başbakan Theresa May’e olan güven ise yüzde 35 çıkarken Theresa May’i muhalefet lideri Jeremy Corbyn’e tercih edenlerin oranı yüzde 23 olarak anketlere yansıdı.

 

Brexit kampanyasının öncülerinden Dışişleri Bakanı Boris Johnson (yüzde 26), Brexit Bakanı David Davis (yüzde 24) ve Uluslararası Ticaret Bakanı Liam Fox (yüzde 20) başbakan Therasa May’i takip eden isimler.

 

Öte yandan medyaya olan güven ise yüzde 36 düzeyinden yüzde 24 seviyesine gerilerken iş dünyasına duyulan güven yüzde 46’dan yüzde 33’e düştü.

 

Bir diğer ilgi çekici sonuç ise hayır kurumlarına duyulan güvenin yüzde 50’den yüzde 32’ye düşmesi oldu. “Doğru olanın yapılması” noktasında siyasi partilere duyulan güven yüzde 18, liderlere duyulan güven yüzde 19, AB’ye duyulan güven yüzde 27, İngiliz Halkı’na duyulan güven yüzde 55, aileye duyulan güven ise yüzde 88 oldu.

 

Bu noktada iktidardaki Muhafazakar Parti’ye olan güven yüzde 38’den yüzde 28’e gerilerken muhalefetteki İşçi Partisi’nde duyulan güven yüzde 31’den yüzde 25’e geriledi. Ankete göre referandumda “hayır” diyenlerin yüzde 88’i ve “evet” diyenlerin yüzde 87’si kararlarını değiştirmedi.

 

Kaynak: The Guardian

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç