Yurt Dışı Akşam Bülteni - 20.09.2024

Yurt Dışı Akşam Bülteni - 20.09.2024

*Bu sabaha karşı açıklanan Japonya Merkez Bankası kararı ile birlikte merkez bankası fırtınasını tamamladık. Japonya Merkez Bankası tahminlere uyarak politika faizini %0.25’de sabit tuttu. BOJ’un bu sene sonuna kadar bir toplantıda faiz arttırma ihtimali canlılığını koruyor.

BOJ Başkanı Ueda, enflasyon eğilimindeki yukarı yönlü riskler azaldığı için faiz artış kararında acele edilmemesi gerektiğini belirtti.

Yen boğaları Ueda’nın açıklamalarında biraz hayal kırıklığı ile karşılaştı. USDJPY paritesi 142.60’dan açtığı günde 144.40’a kadar yükseliş görüldü.

*Ons Altın gün içinde rekor tazeleyerek 2619 $’a kadar yükseldi. Gram Altın TL ise 2870 TL seviyesini gördü.

*FOMC üyesi Waller saat 18.30’da bir diğer üye Harker ise 21.00’de konuşacak. Son FED toplantısının ardından ilk konuşmalar olacağı için olası para politikasına yönelik açıklamaları önemli olacaktır.

*ABD borsası çeşitli sektörlerde karma bir performans sergiliyor. Tesla ve Intel %2'lik düşüş yaşıyor. ABD vadeli borsa endeksleri bugün genel olarak negatif eğilimdeler.

*FED fon vadeli işlemlerine göre Kasım toplantısında FED’in 25 baz puan indirimi %60 olarak fiyatlıyor.

*ABD 10 yıllık tahvil faizi %3.75 seviyelerinde kalmayı sürdürdü.

*Önümüzdeki hafta başı global çapta PMI verileri ile başlayacak. Salı sabaha karşı Avustralya Merkez Bankası ve Perşembe günü İsviçre Merkez Bankası kararları takip edilecek.

Perşembe günü aynı zamanda ABD’den dayanıklı mal siparişleri ve ekonomik büyüme, Cuma günü ise FED için çok önemli olan PCE Fiyat Endeksi verisi takip edilecek.

*Yurt içi piyasalarda BIST100 endeksi, global piyasalarındaki negatif havadan etkilenerek %0.72 oranında değer kaybediyor. USDTRY paritesi ise gün içinde 34.11’e kadar yükseldi.


ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

IKON News'e Üye Ol!

+90

SMS & E-POSTA DOĞRULAMA

Lütfen cep telefonunuza ve e-posta adresinize gönderdiğimiz doğrulama kodlarını uygun alanlara giriniz.

0
Online hesap aç